Behandeling

Terrazzo heeft net als marmer een kalkhoudend, poreus oppervlak. Zuren als citroen- en azijnzuur en melk, koffie en wijn moeten zo snel mogelijk verwijderd worden om vlekken te voorkomen. Terrazzo kan het best met zuurvrije zachte zeep worden behandeld en twee keer per jaar in de was gezet worden.

Barsten

Terrazzo is een cement-gebonden product, net als beton. Het kan gebeuren dat er een drogingskrimp ontstaat ondanks alle maatregelen die worden getroffen om krimp te minimaliseren. In dat geval valt het herstellen van de barst binnen de garantie.

Hitte

Een terrazzo aanrecht kan in principe tegen de hitte van bijvoorbeeld een hete pan, maar de waslaag zal mogelijk plaatselijk smelten. Hierdoor kan er een matte plek ontstaan. Dit kan echter met een poetsmachine hersteld worden.

Schuren

Als het zwaar vervuilt is en het oppervlak ruw is het noodzakleijk om een terrazzo product op te schuren.

Reinigingsmiddelen

Vermijd het gebruik van met chloor, bleekwater en antikalk. Deze middelen tasten het cement aan waardoor een ruw oppervlak ontstaat.

Hygiëne

Voor het snijden van groente en vlees is het vanuit hygiënisch oogpunt verstandig om een snijplank te gebruiken.

Assortiment

Een overzicht van o.a. onderhoudsmiddelen die u bij ons kunt bestellen.

Voorbereiding

Het is van belang dat u bij uw bezoek aan de showroom een tekening en/of ontwerp met de afmetingen van het gewenste product mee brengt.