The Collector: Tijdloos terrazzo voor trendy hotel

In het hart van Den Haag zit sinds de jaarwisseling een nieuw hotel; The Collector. Niet zomaar een hotel maar een lifestyle boetiekhotel. Sfeervol dus, met een lekker eigenzinnig bohemien interieur. Daar draagt de karakteristieke terrazzovloer in de lobby een stevige steen aan bij.

Lees verder op tbafbouw.nl

Modern traditioneel terrazzo voor eeuwenoud Trippenhuis

Als oud en nieuw elkaar ontmoeten kunnen er interessante dingen ontstaan. De stijvolle terrazzovloer die bij de renovatie en nieuwbouw van het Trippenhuis in Amsterdam werd gelegd bijvoorbeeld. Eigenlijk was er onvoldoende hoogte voor de traditionele vloer maar met moderne techniek werd dat gebrek overwonnen.

Lees verder op tbafbouw.nl

Concurrentie voor de Nachtwacht (deel I)

Nog ‘even’ en dan zit het erop voor het Rijksmuseum; de monsterachtige verbouwing die in 2003 begon, wordt volgend jaar afgerond. Uiteraard moesten er in de afgelopen tien jaar wat tegenslagen worden overwonnen, op financieel vlak en in de planning. Maar er was ook voldoende moois te vieren. Zoals de oplevering van de vloer in de Voorhal; een indrukwekkende combinatie van terrazzo en mozaïek. Terrazzobedrijf Candido uit Amsterdam maakte het pronkstuk, een reconstructie van de originele vloer uit 1885.

Lees verder op tbafbouw.nl

Concurrentie voor de Nachtwacht (deel II)

Bij het plaatsen van de mozaïeken kreeg Candido assistentie uit Italië; Valerio Lenarduzzi reisde mee met zijn ‘schatten’. Met behulp van spatlijnen werden eerst op de vloer de rechte delen uitgezet. Nadat de buitenkaders waren gelegd, meters banden van zwarte en witte blokjes marmer, werden aan de hand van de tekening de mozaïeken geplaatst. Eerst allemaal nog los, zodat er nog geschoven kon worden waar de architect dat nodig vond. Vervolgens werden de mozaïeken, in Spilimbergo allemaal op matjes gemaakt, met tegellijm vastgezet.

Lees verder op tbafbouw.nl

Directie

Claudio Candido

Leandro Candido

Contact

Tel020 - 693 77 01
Fax020 - 665 56 52
E-mail

Adres
Vaalmuiden 13, 1046 BV, Amsterdam