In 1949 richtte Giobatta Candido met zijn compagnon Antonio Tomé de gelijknamige terrazzo firma op en vestigde zich in de Blasiusstaat 84 te Amsterdam. Toen het compagnonschap in 1951 werd ontbonden ging Giobatta Candido alleen verder in de 3e Oosterparkstraat 115 te Amsterdam. Zijn twee zonen, Renzo en Francesco, traden in dienst en zo ontstond de firma G. Candido en zonen.

 

In 1974 kwam de derde zoon Giuseppe in de firma en Giobatta kwam te overlijden. Hierdoor was de tweede generatie van de firma Candido volledig. De firmanaam veranderde in 1975 in de gebroeders Candido en verhuisde tevens naar Cruquiusweg 70 in Amsterdam. In 1986 vond wederom een verhuizing plaats van nummer 70 naar nummer 115. �

 

In de jaren 90 kwam de derde generatie Candido in dienst te weten Alessandro, Claudio en Leandro. De vijfde naamsverandering was een feit nl. Candido BV.
In 2010 hebben Claudio en Leandro het bedrijf van hun vaders overgenomen en bouwen een nieuw bedrijfsgebouw aan de Vaalmuiden 13 te Amsterdam, dit is de huidige lokatie van het bedrijf.